top of page
  • Foto van schrijverCathelijne De Vries

Project #Vollenbak bij ons - wat is jouw project komend jaar?

Bijgewerkt op: 27 jan. 2022

In de zomer van 2021 stonden we voor een keuze. Eigenlijk stonden we al langer voor die keuze, maar hadden we al eventjes last van uitstelgedrag. Je weet wel, "kiezen is verliezen", maar bovenal vraagt het maken van een keuze tijd en aandacht.

Goed, terug naar deze zomer. Toen we al onze moed bijeengeraapt hadden en beslisten dat we moesten kiezen.


We vroegen onze collega-ondernemers van Sellsior om een van hun vergaderruimtes te mogen gebruiken en we reserveerden een dag in onze agenda. Met een doos vol post-its en stiften vertrokken we die ochtend naar Mechelen.


Dé keuze van die dag: hoe gaan we verder? Houden we Sugar Me in de huidige opzet, schakelen we terug naar volledig freelancen bij één vaste klant, of gaan we voor het uitbouwen van ons bedrijf?
Het proces: post-its brachten structuur en maakten visueel onze keuze duidelijk

Een muur vol post-its, in drie kolommen: terug freelancen, behouden as-is, uitbouwen en groeien. We plakten overal individueel onze pro's en cons op.


Voor ons echt de juiste manier om hierover na te denken, te discussieren en uiteindelijk te beslissen. We hadden namelijk al vaak en veel gepraat over deze keuze, maar op deze manier brachten we structuur in ons gesprek. Het voorkwam dat we te veel bleven hangen in een bepaald onderwerp. Het bracht helderheid door het visuele aspect: het was al snel duidelijk dat de pro-argumenten voor groei van Sugar Me de langste lijst was!
Project Vollenbak? Project Vollenbak!

Ja, we hebben de keuze voor groei van Sugar Me gemaakt! Niet voordat we ook nog eens de muur hadden beplakt met post-its die moesten duidelijk maken:


  • wat dat betekent in termen van dienstverlening

  • welke voorwaarden er voor ons beiden belangrijk waren om hier vol voor te kunnen gaan


Vol gas vooruit, vollenbak voor groei!Ons geloof in de diensten van Sugar Me is groot, onze goesting in ondernemen minstens zo groot.


Onze missie: "Bijdragen aan een mooiere wereld door mensen succesvol in projecten te laten (samen)werken!"Ga jij mee Vollenbak?

Ondertussen zijn we aan de start van het nieuwe jaar. We hebben in de tweede helft van 2021 gewerkt aan het verfijnen van onze diensten, we hebben geprospecteerd en ook al nieuwe klanten gevonden, we hebben nieuwe mensen aan ons team verbonden... Wij zijn klaar voor 2022!


Ga jij met ons mee? Heel graag!Je wilt je kennis & vaardigheden vergroten als het gaat over werken in projecten? Projectmanagement, Agile, Scrum, communicatie in projecten... check onze opleidingen hier
Je wilt nog succesvollere projecten! Daar helpen wij jou bij, door te kijken naar pijnpunten en verbetermogelijkheden. Jouw projectpuzzel is onze uitdaging. Kijk hier maar eens hoe wij dat aanpakken
Je hebt echt nood aan goede projectmanagers of Scrum Masters, om een piek in je werkzaamheden op te vangen? Natuurlijk, zorgen wij voor! Hier vind je daar meer info overJe zoekt een nieuwe uitdaging als Project manager of Scrum Master en je gelooft in onze missie. Check onze vacatures op deze pagina!109 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page