top of page
  • Foto van schrijverCathelijne De Vries

Business transformatie: zo doe je dat!Organisaties veranderen, continu. Soms geleidelijk, soms disruptief. Als we het hebben over een "business transformatie", gaat het over zo'n disruptieve verandering.


Mediahuis, één van onze klanten, zit midden in zo'n transformatie. Van lokale Belgische speler naar multinational, van krantenuitgever naar multimediaal bedrijf. Hoe doen ze dat? En vooral: hoe doen ze dat succesvol?


Daar weet Sarah Faict meer over! Zij is sinds twee jaar mede verantwoordelijk voor het begeleiden en leiden van deze transformatie. In die tijd heeft ze al heel wat waardevolle lessen geleerd, voor zichzelf en voor de organisatie.


Sarah deelt haar 7 lessen uitgebreid in een Linkedin-artikel. Wij vatten het hier vast voor jou samen:

  1. Neem het serieus - een transformatie gebeurt niet zomaar

  2. Meer "lean' of "agile" worden is een middel, geen doel op zich

  3. Onderschat nooit de kracht van herhaling

  4. Gebruik een holistische aanpak

  5. Transformatie draait om mensen

  6. Maak gebruik van bewezen methodes

  7. Maak voortgang zichtbaar

Sarah bedankt ons voor de mentoring along the way.

Awel, Sarah: wij bedanken jou voor het vertrouwen, de openheid, het doorzettingsvermogen en de goesting! We zijn blij dat we je kunnen helpen door je te adviseren over bepaalde methodieken, door je te coachen op het benodigde persoonlijk leiderschap, door je soms wat bij te sturen en vooral ook vaak door met je mee te werken om jouw doelen te realiseren.


Comments


bottom of page