top of page
  • Foto van schrijverSteve Conard

RMDY: Succesvolle projecten door structuur & samenwerking

Bijgewerkt op: 11 nov. 2021


RMDY Let's grow & glow

De vraag: help onze groeipijnen weg te nemen


RMDY, een Software Consultancy bedrijf in de regio Antwerpen, groeide sterk. Veel projecten om Mobiele apps en Custom applicaties te bouwen, veel nieuwe mensen aan boord... en logischerwijs ook last van groeipijnen.


Hoe konden wij helpen, was de vraag. Samen met de twee managing partners Joris & Stefan en de belangrijkste teamleden zijn we gaan kijken: wat is jullie proces, wie doet wat, wat gaat goed en waar liggen de pijnpunten?


De aanpak

Uit onze analyse bleek al snel dat we eerst een goede basis moesten opzetten. We zijn gestart met het definieren van het proces:

  • Hoe wordt een project verkocht bij een klant? Wie is betrokken? Hoe wordt een offerte gemaakt?

  • Hoe starten we een project? Hoe maken we een projectplan?

  • Welke stappen volgen we in de uitvoering van een project?

We konden veel optimaliseren door het brengen van eenduidigheid (één werkwijze voor alle projecten) en duidelijkheid in het team (wie is verantwoordelijk voor wat). We hebben dit gedaan door het opzetten van een PMO: een manier om overzicht te behouden en continu te kunnen sturen op lopende en komende projecten.


Toen dat helder was, zijn we gaan kijken naar de teamwerking. Want een succesvol project heeft zowel structuur als samenwerking nodig! De Agile mindset was er gelukkig al, dus de teams waren al erg gericht op onderlinge samenwerking. Scrum bleek een goede kapstok te zijn om die teamwerking nog verder te optimaliseren. Ook gaf dit kansen aan de projectmanager om heel transparant samen te werken met de klant, en de klant echt te betrekken in het project. Een win-win dus!


Ten slotte hebben we ervoor gezorgd dat dit alles geborgd werd. We hebben de projectmanagers opgeleid en begeleid, zodat zij zich eigenaar voelden van dit proces.


Het resultaat

RMDY maakt sneller offertes die beter aansluiten bij wat de klant zoekt. Ze hebben een organisatie die in staat is om projecten succesvol op te leveren, om veel projecten tegelijk uit te voeren zonder het overzicht te verliezen - en bovenal, ze genieten ervan om samen te werken als een echt projectteam!


Binnen RMDY bieden we een totale ontzorging van projecten aan. Dit kan enkel tot een succes gebracht worden met een uitstekende projectvoering. Samen met Sugar Me hebben we dan ook onze interne PMO aangepakt om deze naar een hoger niveau te brengen. Een 2.0 versie als het ware. We wisten van in het begin dat we met een ervaren iemand als Steve de juiste man voor deze opdracht hadden gevonden. Onze projecten met deze nieuwe aanpak lopen nu en zowel onze klanten als onze organisatie zelf merken het verschil. Zo werken we nog professioneler en efficiënter. Stefan Van De Poel, Managing Partner RMDY
66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page