top of page
P3Banner4.png

Wat is P3.express?

P3.express is een minimalistische en praktische methodologie voor projectmanagement. P3.express wordt gebruikt in grote en kleine organisaties, in  eenvoudige en complexe projecten. 

Simpel om te leren, simpel om toe te passen. En tegelijk enorm krachtig om succesvol projecten op te leveren, van begin tot eind! 


P3.express is een methodologie die ontwikkeld is in samenwerking met de Europese Commissie. Voor alle informatie, klik hier

Waarom P3.express?

  • Wil jij met jouw organisatie op een eenduidige manier projecten uitvoeren?

  • Willen jullie allemaal dezelfde taal spreken?

  • Zoek je naar een gestructureerde manier van projectmanagement? 

  • Zoek je naar een manier om simpel & effectief projecten uit te voeren?

Zoek dan niet verder: P3.express is dé methodologie om gestructureerd, efficiënt en effectief projecten uit te voeren. 

In tegenstelling tot fundamentele systemen zoals PRINCE2 en de PMBOK Guide, is P3.express onmiddellijk toepasbaar in jouw projecten en organisatie. Minimalistisch, en tegelijk zeer praktisch. 

Wat leer je bij Sugar Me?

Je leert heel interactief de 33 activiteiten (verdeeld over 7 groepen) van projectmanagement kennen. Klinkt dit als veel en moeilijk? Tijdens de training zul je zien dat dat zeker niet zo is!

P3.express is namelijk heel logisch opgebouwd, in een cyclische structuur. Er zijn activiteiten die je dagelijks doet, andere zijn wekelijks of maandelijks.

Je leert ook de 4 documenten kennen die we in P3.express gebruiken. Ook die zijn minimalistisch en toch effectief om jouw projecten te beheren. 

We lopen er samen door, aan de hand van een fictief scenario of jouw eigen project. Ja, je leest het goed, het is mogelijk om jouw eigen project mee te brengen naar deze training!

We gaan samen door alle stappen van een project, zodat jij leert hoe je optimaal je project beheert. Wat doe je wanneer? Hoe werkt dat? 

Je kunt jouw eigen project meebrengen naar de training (in overleg), zodat je na afloop onmiddellijk de kennis in de praktijk kunt brengen. 

Onze training bereidt je ook voor op het certificeringsexamen.

P3 express.png

Hoe lang duurt een training?

De training P3.express duurt twee dagen. Daarnaast is er een extra dag mogelijk om verder te verdiepen in jouw specifieke project.

Hoe kun je certificeren voor P3.express?

Er is een officiële certificering van P3.express. Onze training, gegeven door onze geaccrediteerde trainers, bereidt je voor op het examen. 

Het examen is online en bestaat uit 70 vragen in 100 minuten. Je kennis over en vaardigheden om P3.express toe te passen, worden getest. 

Je certificaat is levenslang geldig. Wel word je aangemoedigd om je certificaat ieder jaar te vernieuwen, zodat je zeker bent dat jouw kennis nog up to date is.

Voor wie is deze training?

Deze training is zowel geschikt voor beginnende als (zeer) ervaren projectmanagers.  

Wil je P3.express in je hele projectorganisatie gaan gebruiken als dé standaard voor projecten? Denk dan ook eens aan een sessie voor het (hoger) management en je projectmedewerkers. ​

Wist je dat?

We deze training vaak combineren met:

  • Een verdiepende workshop om jouw eigen project succesvoller te maken

  • Begeleiding achteraf, individueel of in groep, om de opgedane kennis nog beter te leren toepassen in de praktijk

  • Onze training Agile Awareness

Wat deelnemers zeggen

Een trainer met een open geest, heel verfrissend. De kleine groep stimuleert de interactie!

Patrick

bottom of page